tisdag 7 oktober 2008

Ont i kroppen (sundqvist)


Hela min kropp värker. Jag kan knappt röra min höger arm eller jo det är klart jag kan röra den. Men oj så ont det gör att höja den eller peka på något. Efter batongutbildningen igår så är kroppen mördad. Hur ofta står man i 8timmar och slår på något, i vanliga fall?

Idag har vi bara haft teori hela dagen vilket också ingår i VU2:an Segt var det idag. Alla var trötta och hade värk någonstans så vi fick sluta 1,5timma tidigare skönt det. Så på fredag gäller det då är det prov i teleskopbatong. Men klarar man det, ja det kommer bli sjukt svårt iaf.
Det stod om oss i både kuriren & folket idag, och måste bara rätta dem, vi går inte på väktarprogrammet utan säkerhetsprogrammet(det är stor skillnad)
Här är det som stod på kurienshemsida:

Väktaryrket lockar många unga
Väktare är ett framtidsyrke. Allt oftare ställs krav på höjd säkerhet inom olika sammanhang i samhället. Inte undra på att utbildningen inom branschen går för fulla hus.
I går fick tredjeårseleverna på väktarprogrammet på S:t Eskils gymnasium utbildning i hantera en batong - en uppgift som klassen tog sig an på fullaste allvar och med stort intresse.Instruktörerna Henrik Berg och Curt Olsson från Bya väktarskola åker land och rike runt för att lära ut tekniker för batonghantering, fängslande och självskydd.Hotfulla situationerAtt det handlar om väktarutbildning är viktigt att understryka. Ordningsvakter får bara polisen utbilda. Men för en väktare är det inte bara att gå runt och släcka lysen. Det händer, tyvärr, ofta att de hamnar i hotfulla situationer där ett snabbt och korrekt ingripande krävs:- I helgen som gick var det två väktare som hjälpte till när en kille fick tokspel i centrala Stockholm, säger Henrik Berg som har 21 år bakom sig inom bevakningsområdet.

Inga kommentarer: